woensdag 20 augustus 2008

bestrating

De afgelopen twee weken is er druk gewerkt aan de bestrating rondom de woning. We hebben hiervoor de straatmaker uit Garnwerd ingeschakeld http://www.destraatmaker.com/. Eerst is alle grondwerk gedaan en is er grond en zand opgebracht.

Toen het zandbed uitgevlakt was konden ze beginnen met de bestrating. Het was te zien dat we met vakmensen te maken hadden want de eerste bestratingsdag lag de hele oprit tot aan de schuur er al (zeer strak)in. De oprit is in V-vorm gelegd omdat dit steviger is.

De bestrating is door de straatmaker bestelt bij www.sfeervol-authentiek.nl. Wij hebben gekozen voor gebakken klinkers voor de oprit en paden. En natuursteen voor op het terras en als staptegels in de borders en gazon. Als je op zoek bent naar bestrating is het zeker een aanrader om info bij deze leverancier aan te vragen en/of de website te bezoeken. Deze klinker past goed bij de uitstraling van de woning.

Op het terras achter de erker zijn grote vierkante natuurstenen tegels gelegd. Deze hebben een afmeting van 1m bij 1m. Ze wegen "maar" 80 kg per stuk! Die leg je er niet even in! Als ze neergelegd worden moeten ze meteen goed liggen want ze kunnen niet meer verschoven worden. Blij toe dat we dit niet zelf hoefden te doen. Aan de linkerkant zijn er twee tegels uitgelaten. Hierin komen twee dakplantanen. Het wordt aangevuld met grijze split. Ben heel benieuwd hoe dit lijkt.

Volgende week gaan ze weer verder en wordt het pad van de voordeur naar de stoep aangelegd. Het pleintje en paden voor de symmetrische border (voorkant woning) wordt gelegd. Evenals de natuurstenen staptegels. We zijn tot nu toe zéér tevreden met het resultaat en met het werk van de straatmaker.

Ook wijzelf en de familie hebben niet stil gezeten zie hiervoor het volgende blogbericht.

Geen opmerkingen: