zondag 16 maart 2008

't dak d'r op

Weer terug van weg geweest! We hebben tot 28 maart geen Internet op onze tijdelijk adres omdat de provider het Internet er een maand te vroeg af heeft gegooid! We konden deze nog een maand gebruiken van de eigenaar van het huis aan de Havenstraat. Totdat ik ineens niet meer op Internet kon komen. Deze fout is niet terug te draaien. En bedankt dan maar :-( Ik dus bellen met KPN of we onze nieuwe verbinding eerder in kunnen laten gaan. Maar nee hoor, ook hierin geen mogelijkheden. Dus nu zit ik hier met mijn laptop op de boerderij bij mijn moeder en broer mijn email te controleren en deze blog te updaten.
Op de kavel gaat alles naar wens. Afgelopen vrijdag is het dak geplaatst. Dit zou eigenlijk afgelopen woensdag al gebeuren maar de harde wind gooide roet in het eten.
10 maart 2008: De vlieringvloer ligt klaar, kom maar op met dat dak:

vrijdag 14 maart '08: De voorbereidingen voor het plaatsen v/h dak zijn in volle gang:

Een dakdeel wordt omhoog getakeld:

Als het dakdeel op het dak staat wordt hij uitgeklapt en op de juiste positie geplaatst:
Het dak zit erop, je kan goed zien waar de dakramen komen en de uitsparingen voor de 2 schoorstenen zijn zichtbaar:
Een zolderruimte met veel ruimte, dus veel mogelijkheden:

Het wordt zo langzamerhand toch al een heel huis. Het lijkt allemaal nog wel wat iel. De buitenmuren moeten er nog omheen waardoor het allemaal wat meer body gaat krijgen. Ook de houtomtimmerde goten moeten hier aan bijdragen! De dakpannen zullen binnenkort gelegd gaan worden. Ben alweer heel benieuwd.

Vorige week zaterdag (8 maart 2008) hebben Aniek en Manon hun zwemdiploma A gehaald. Ze vonden het allemaal heel spannend (moeder ook!) Maar ze hebben hetheel erg goed gedaan. Op naar het B diploma.

Hopelijk lukt het om deze website de aankomende paar weken wel bij te houden i.v.m. de Internetproblemen die we aan de Havenstraat hebben. De 28e moet het weer goed zijn. Hopelijk tot snel!

3 opmerkingen:

Alice zei

Inderdaad, de zolder biedt zeker mogelijkheden :)!!! Laat je fantasie maar gaan. Gaat wel lukken denk ik.

Groeten Alice

Anoniem zei

We hebben vandaag even stiekum in jullie nieuwe huis gekeken! Kan nu nog... Ziet er goed uit.

En via funda even jullie tijdelijke stulpje bekeken...

Schiet allemaal mooi op nu.

Anoniem zei

ha ha naam vergeten...

groetjes Thea en fam.