zondag 20 april 2008

De schoorstenen

En er is alweer een week voorbij! De schoorstenen zijn afgelopen week eindelijk geplaatst! Maandag was de planning maar het is uiteindelijk woensdag geworden. We zijn heel erg tevreden!
Woensdagochtend om half 9 stond de eerste schoorsteen er al op:
De voorbereidingen voor het plaatsen van de 2e schoorsteen: En daar is schoorsteen nummer 2:

De schoorsteenkappen werden er vervolgens op gezet. Het resultaat mag er zijn vinden wij:

Nu de kraan er toch was werden de pallets met stenen(voor de buitenmuur) omhoog gebracht op de steigers. En de zonnenpanelen werden omhoog getakeld. Over de zonnenpanelen kregen we donderdag minder goed nieuws. Deze zouden niet passen op het afgesproken dakvlak. Eentje past wel maar 2 is te vol. De omlijsting zou er dan niet meer omheen passen. Wij hopen dat er nog mogelijkheden zijn, maar zijn natuurlijk niet de deskundigen. Er wordt nu berekend of 1 collector de EPC (=energie prestatie norm) zal halen. Zo niet dan moet er een andere oplossing gezocht worden. Wordt vervolgd.

Er is begonnen met het aanbrengen van isolatie. De aankomende week zal er begonnen worden met het metselen van de buitenmuren. Ik ben erg benieuwd hoe de steen zal lijken.
De installateurs zijn erg druk met het afronden van het leidingwerk. De aankomende week wordt de cementdekvloer gestort en dan moeten alle leidingen er liggen. Het is in de woning een wirwar van buizen. Struikelgevaar dus!
Gezien vanaf de zolderetage naar de overloop: De vloerverwarming en afvoerleidingen in de badkamer:

De grond van ons en onze buren is door Everts afgevoerd. Er lagen nog grote bulten grond van het uitgraven van de fundering en de kelder van de buren. Er is dus weer wat meer ruimte om het huis. Maar wat een blubbersmurrie op de weg zeg!

Als laatste een foto van het rookkanaal die deze week is aangelegd. Voor onze toekomstige houtkachel.

We kunnen wel stellen dat er héél veel gebeurd is de afgelopen week! Er zullen de aankomende week wel veel foto's gemaakt worden van het metselwerk wat het uiterlijk van de woning weer erg zal veranderen. Ook hopen we meer duidelijkheid te krijgen over de zonnecollectoren. Iedereen en heel fijne week gewenst en tot volgende week op deze blog!

Geen opmerkingen: