zondag 16 december 2007

De fundering

Weer een stapje in het bouwproces. Deze week is de fundering gestort. Maandagmiddag toen ik ging kijken lag alleen het geraamte van het woonhuis klaar. Een dag later waren de erkers ook gelegd. Weer een dag later was het beton al gestort. Toen we zaterdagochtend gingen kijken was het beton al hard.
Maandag 10 december:
Zaterdag 15 december:

Als de installateur (Vaatstra Bedum) klaar is met de voorbereidingen voor het aanleggen van leidingwerk en elektra kan de beganegrond vloer erop. Het plaatsen van deze vloer zal na de kerstvakantie plaats vinden. We hebben afgelopen vrijdag een gesprek gehad met de aannemer en de uitvoerder. We hebben weer een hele waslijst doorgesproken en er is weer meer duidelijkheid gekomen. Binnenkort gaan we op gesprek bij Vaatstra over alles wat met de elektra, leidingen en sanitair te maken heeft. Ook gaan we nog op bezoek bij een trappenfabriek. Ik dacht altijd dat een trap een trap is! Maar ook hier kun je kiezen uit vele soorten. En als we dan toch kiezen kunnen...
Inmiddels is het gaan vriezen, dit zou van invloed kunnen zijn op de bouw. We zijn benieuwd of er werkzaamheden uitgesteld moeten worden. Hopelijk niet natuurlijk! Hierover meer de volgende keer.

Geen opmerkingen: