donderdag 6 december 2007

De eerste paal

Na alle sintgedichten en surprises en een heerlijk weekendje met de (schoon)familie in een kampeerboerderij is het nu wel weer tijd om deze blog te updaten! En we beginnen met de eerste paal die de grond in ging. Maandag 26 november was de grote dag dat de bouw dan ook echt zou gaan beginnen.
Om 8.45u ging de telefoon dat over een half uur de heiinstallatie zou arriveren. Even later zagen we het gevaarte voor ons huis langs rijden op weg naar de kavel.
Deze foto geeft een mooi contrast aan. Op de voorgrond het te koop bord van onze huidige woning. Op de achtergrond de enorme hei-installatie op weg naar de kavel voor de bouw van de nieuwe woning.
Het had nogal wat voeten in aarde om op de plek van bestemming te komen:
Het klaarzetten van de installatie ging sneller dan verwacht en al snel werd de eerste paal omhoog gehezen.
Ik had verwacht dat de paal 2 รก 3 meter naar beneden gedrukt zou worden dat er dan geslagen moest worden. Maar hij zakt bijna helemaal de grond in alsof de grond heel zacht is en de laatste 1 meter wordt er pas geslagen. En wie mocht hiervoor op de groene knop drukken....juist ik!
Toen we een aantal palen de grond in hebben zien staan hebben we gebak gehaald voor het personeel van onze aannemer Notebomers en de hei-ploeg. Ook wij hebben een gebakje genomen om de start te vieren. Aan het einde van de week nog even gekeken hoe het er toen voorstond. De fundering is inmiddels uitgegraven en er is een zandbed aangebracht. De koppen van de heipalen zijn ook inmiddels verwijderd zodat binnenkort kan worden begonnen met de fundering.
Vorige week is de beschoeiing (kade) gereed gemaakt. Met een aantal buren hebben we firma de Jong uit Dokkum ingeschakeld. Deze heeft ons rijtje inmiddels onder handen genomen. Dit geeft meteen al een heel ander gezicht:
Tot zover de laatste ontwikkelingen van de laatste twee weken. Hopelijk kan ik de aankomende week weer veel ontwikkelingen updaten met weer veel leuke foto's.

1 opmerking:

Alice zei

Een echte mijlPAAL!!