dinsdag 25 november 2008

Er is nog leven aan de J.H. Neuteboomlaan ! deel 2

Het is de hoogste tijd om de blogtititel met bouwtekening eens te vervangen voor een echte foto van het huis. Op deze foto kun je wel zien dat we al veel werk hebben verricht in de tuin. We willen de tuin voor de winter zo veel mogelijk af hebben. De binnenklussen kunnen we dan in de winter gaan doen. We zijn nu de beukhaag oftewel de Fagus Sylvatica(ja hoor, ik ken ook een woord Latijns) op de erfgrens aan het poten. Deze zit er bijna helemaal in.
Jacob in actie tijdens het poten:

Er is klimop en andere bloeiende klimplanten aangebracht tussen het gaas v/d erfafscheiding met de buren.

Ook kun je op deze foto zien dat de meeste vaste planten en bollen de grond in zijn gegaan. Er moeten nog een paar planten geleverd worden . Maar de grond is nu te nat. Deze komen in het komende voorjaar.

De bomen (op een na) zijn geleverd en geplant. Hier zijn Jacob en zijn vader bezig om een van de twee dakplantanen te planten. Deze staan naast het grote zonnige terras. Ik ben heel benieuwd hoe dit eruit ziet over een paar jaar als de boom wat groter en voller is.

In de voortuin zijn twee bolesdoorns geplaatst.

Bij het water is een treurwilg geplant:

Op deze foto staat ook de trampoline. Deze is ingegraven in de grond.En er is een vlechtscherm om de poten gemaakt zodat de grond niet meer in kan zakken.Er zijn kruiwagens vol zand ingegooid(óm de trampoline) om het gat weer te dichten.

Het schuurtje is helemaal waterdicht gemaakt. De dakpanplaten zijn geplaatst evenals de geverfde windveren en de dakgoten. Er liggen tegels op de vloer en Jacob legt momenteel de laatste hand aan de elektriciteit. Nu nog een werkbank. Volgend voorjaar wordt de schuur geverfd (net zoals de voordeur en de schuurdeuren).

Tussen alle bedrijven door leg ik de laatste hand aan de kast die weer in de kamer moet komen te staan. Deze beits ik helemaal donkerbruin (was geloogd grenen). Nog een paar onderdelen verven en hij is klaar. De beits moest wel 4x opgebracht worden om het gewenste resultaat te krijgen dus dit viel me wel een beetje tegen. Straks kunnen er weer heel wat spullen in en kunnen er weer wat dozen weggegooit worden.

Tot slot nog een foto van het huis in winterse sfeer:

Tot de volgende keer!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha nicht!
Wat een prachtig huis! Echt super, ik had van Arnold en An al enthousiaste verhalen gehoord, en nu zien we t zelf. Leuk! Ze vertelden ook dat jullie zulke mooie tegels in de badkamer hebben. Kun je daar ook een fotootje van plaatsen? (Wij gaan onze badkamer verbouwen en zijn natuurlijk altijd op zoek naar goede voorbeelden)
Verder gaat hier alles goed, lekker aan het werk en daarnaast dus aan de klus. Volgende week zelfs vrij!
We komen gauw eens bij jullie kijken. Fijne kerst!
Liefs Bettine (en Raimond)

Alice zei

You are a lucky girl!!!!

Net even het op het www gesurfd en de bloglines bij langs gegaan. Wat een superleuke foto's heeft Birgit van de meiden gemaakt. Daar ben je vast en zeker erg trots op. Ze zijn stuk voor stuk juweeltjes. Ben blij voor je dat het allemaal gelukt is.

Fijne dagen en groetjes van Alice, Hans, Fleur en Twan.